Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Η κατάρα του στρατιώτη στον διοικητή του, που στοίχειωσε το κάστρο του. Θρύλοι και φαντασιώσεις που έκαναν διάσημο το απομακρυσμένο φρούριο στο Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας

Πηγή: Apodyoptes

Το Κάστρο της Καλής Ελπίδας στο Cape Town, στη Νότια Αφρική χτίστηκε τον 17ο αιώνα από την Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών. Είναι το παλαιότερο αποικιακό κτίριο της χώρας κι αρχικά λειτουργούσε ως σταθμός ανεφοδιασμού για τα πλοία που διέρχονταν τα ύπουλα νερά του Cape.

Το πρώτο παραφυσικό περιστατικό σημειώθηκε  όταν “εμφανίστηκε” ένας ψηλός κύριος σε μια από τις επάλξεις των κάστρων το 1915 .

Τον άνθρωπο αυτό

δεν τον είδαν ξανά μέχρι και το 1947, όπου άρχισε να εμφανίζεται πάλι σε μια τακτική βάση μια περιόδου  δύο εβδομάδων.

Θα τον έβλεπε κανείς να πηδά από τη μια πλευρά ενός εκ των τειχών του κάστρου ή να περπατά μεταξύ  των προμαχώνων Λίρνταμ και Ορνάζ.

Μία από τις πιο δημοφιλείς ιστορίες που σχετίζονται με το Κάστρο είναι του πρώην διοικητή Πίτερ Βαν Γκίσμπερτ Νόοντ που είχε ένα παράδοξο τέλος.

Πέθανε στις 23 Απριλίου 1728, την ίδια ημέρα που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο επτά στρατιώτες του, που πιάστηκαν προσπαθώντας να εγκαταλείψουν τη στρατιωτική βάση. Πιστεύεται ότι ένας από τους στρατιώτες είχε ρίξει μια κατάρα στον διοικητή, ενώ απαίτησε να έρθει ο ίδιος ο διοικητής να παρακολουθήσει την εκτέλεση που διέταξε,  πράγμα το οποίο δεν έκανε. Αργότερα την ίδια ημέρα, ο Βαν Νόοντ βρέθηκε νεκρός  πάνω στο γραφείο του, σε μία αδέξια στάση και με ένα βλέμμα τρόμου στο πρόσωπό του.


Το φάντασμα της υστερικής Λαίδης

Ένα άλλο διάσημο  στοιχειό που κατατρέχει το κάστρο είναι αυτό  της Λαίδη Γκρέη.

Έχει παρατηρηθεί να τρέχει μέσα στο κάστρο κρατώντας το πρόσωπό της και να κλαίει υστερικά.

Ωστόσο, αφότου το σώμα μιας γυναίκας βρέθηκε κατά κάποιες πρόσφατες ανασκαφές, δεν αναφέρθηκε έκτοτε το φάντασμα  της Λαίδης.

Μια από τις διασκεδαστικές εξιστορήσεις που έδωσε λαβή για την ανανέωση του μύθου του στοιχειωμένου κάστρου είναι το φάντασμα της Λαίδης Γκρέυ. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το είδαν και το φωτογράφισαν…

 

Κάποτε, το 1700, ένας στρατιώτης βρέθηκε κρεμασμένος από το σχοινί της καμπάνας του καμπαναριού, που δεσπόζει στην είσοδο του κάστρου.

Μετά το θάνατό του, το καμπαναριό σφραγίστηκε, ωστόσο, μέχρι αυτήν την ημέρα, έχει αναφερθεί πως η καμπάνα χτυπάει μόνη της.

Υπάρχει, επίσης, η αναφορά για το φάντασμα ενός μαύρου σκυλιού που, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, επιτίθεται ξαφνικά σε περαστικούς για να εξαφανιστεί αμέσως.

Δείτε επίσης: ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες για στοιχειωμένα κτίρια στους Αποδυόπτες Apodyoptes.


mixanitouxronou.gr

Από το amfipolinews

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου