Υλικά
Τεμάχια: 9
120 γρ. νιφάδες βρώμης, αλεσμένες στον πολυκόφτη σε σκόνη
1 1⁄2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
3 ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες
120 γρ. αμυγδαλοβούτυρο (χωρίς ζάχαρη)
1 μεγάλο αυγό
120 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
80 γρ. κουβερτούρα, χοντροκομμένη
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τα μάφιν χωρίς ζάχαρη με σοκολάτα και αμυγδαλοβούτυρο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε σε ένα ταψάκι για μάφιν, σε κάθε θέση, από μία χάρτινη θήκη (καραμελόχαρτο) για μάφιν.
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα και αλέθουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες μάφιν, γεμίζοντάς τες σχεδόν μέχρι πάνω.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα. Τρυπάμε ένα μάφιν και, αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμα.
Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου