Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Άνδρας άφησε μία Μαύρη Χήρα να τον δαγκώσει για να καταρρίψει τους μύθους για την αράχνη – Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα

Σε μια κίνηση που σίγουρα θα προκαλέσει σοκ σε όσους φοβούνται τις αράχνες, ένας άντρας αποφάσισε να αφήσει μια Μαύρη Χήρα (Black Widow) να τον δαγκώσει – επίτηδες.

Ο Jack Schonhoff δημοσίευσε στο κανάλι του στο YouTube το… πείραμα που έκανε.

Ενώ η Μαύρη Χήρα έχει τρομερή φήμη, ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που δαγκώνονται πεθαίνουν πραγματικά ως άμεσο αποτέλεσμα. Μόνο 4 έως 8 ανθρώπους να πεθαίνουν από δάγκωμα της συγκεκριμένης αράχνης κάθε χρόνο, σύμφωνα με

το Adam’s Pests. Όσοι είναι τόσο άτυχοι τείνουν να είναι άτομα που είναι ήδη ανοσοκατεσταλμένα ή που έχουν αλλεργική αντίδραση στο δηλητήριο, εξηγεί ο ιστότοπος.

Το δηλητήριο και οι συνέπειες

Αλλά αν σκέφτεσαι «ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», τότε σταμάτα, γιατί αυτό είναι πολύ λάθος με τις Μαύρες Χήρες όπως έδειξε ο Jack.

Ο Τζακ περιέγραψε τις συνέπειες του δαγκώματος ως «τρομερές».

Μπορεί να είναι απίθανο να σας σκοτώσει, αλλά το δηλητήριο της Μαύρης Χήρας μπορεί ακόμα να σας αφήσει σε τεράστιο πόνο και δυσφορία, συμπεριλαμβανομένου του πόνου στη μέση, τον οποίο ο Τζακ περιέγραψε ως «τον πιο επώδυνο που υπήρξε σε όλη μου τη ζωή».

Ο Τζακ ανέφερε ότι πέρασαν σχεδόν δύο εβδομάδες μέχρι να αισθανθεί «απόλυτα φυσιολογικός» μετά το δάγκωμα.


Ο μύθος και η πραγματικότητα

Παρά τον πολύ πόνο, χρησιμοποίησε το βίντεο για να αποδείξει ότι, ενώ οι Μαύρες Χήρες σίγουρα δεν πρέπει να περνιούνται στην πλάκα, δεν είναι τόσο θανατηφόρες όσο υποδηλώνει η φήμη τους.

«Ουσιαστικά, [το δάγκωμα] είναι τρομερό, πονάει, αλλά δεν πρόκειται να σε σκοτώσει. Και πάλι, αυτές οι αράχνες είναι πολύ, πολύ, πολύ απρόθυμες να δαγκώσουν. Ο μόνος τρόπος που ρεαλιστικά θα σε δαγκώσει μια μαύρη χήρα είναι αν την καρφώσεις στο δέρμα σου. Εάν αφήνετε τα παπούτσια σας έξω, ελέγξτε τα παπούτσια σας. Εάν αφήνετε πράγματα στο γκαράζ σας που φοράτε, ελέγξτε τα πριν τα φορέσετε. Είναι τόσο απλό. Αυτές οι αράχνες δεν είναι επιθετικές» ανέφερε.

Αράχνες που πρέπει να αποφύγετε

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αράχνες εκεί έξω τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε με κάθε κόστος.

Η Brazilian Wandering Spider έχει ένα πολύ ισχυρό δηλητήριο που μπορεί εύκολα να αποβεί μοιραίο, αλλά ευτυχώς υπάρχει ένα αποτελεσματικό αντίδοτο. Μια άλλη αράχνη που θα θέλατε να αποφύγετε με κάθε κόστος είναι η Funnelweb, εγγενές είδος στην Αυστραλία – προφανώς. Η επιθετική Funnelweb έχει ένα δάγκωμα που θα μπορούσε να σκοτώσει έναν υγιή ενήλικα μέσα σε 3 ημέρες εάν δεν αντιμετωπιστεί, αλλά ευτυχώς υπάρχουν επίσης διαθέσιμα αντίδοτα.

 

Βίντεο

                    

πηγή: FOXreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου