Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Καθαρίστε το ψυγείο σας με απλά υλικά – Δεν θα χρειαστείτε ξύδι ή λεμόνι

Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό του ψυγείου, πολλοί προτιμούν να τον αναβάλλουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο καθαρισμός μπορεί να αποτελεί μια βαρετή και χρονοβόρα διαδικασία, ειδικά όταν πρόκειται για την κουζίνα και την τακτοποίηση μετά το μαγείρεμα.

Ωστόσο, γνωρίζατε ότι ο καθαρισμός των ηλεκτρικών συσκευών της κουζίνας είναι απαραίτητος για τη διατήρηση ενός υγιεινού περιβάλλοντος; Εκτός από το ότι διασφαλίζει τη μακροζωία των συσκευών της κουζίνας σας, ειδικά

των ψυγείων, η συνέπεια στην καθαριότητα είναι σημαντική.

Προκειμένου να βοηθήσουν τους καταναλωτές να αποφύγουν τη φθορά, οι ειδικοί της εταιρείας κατασκευής οικιακών συσκευών και ηλεκτρονικών Hisense UK, μοιράστηκαν τους κινδύνους από την παραμέληση του καθαρισμού των συσκευών.

Ο βαθύς καθαρισμός του ψυγείου είναι απαραίτητος

Οι ειδικοί συνιστούν ανεπιφύλακτα τον βαθύ καθαρισμό του ψυγείου σας κάθε 3 έως 4 μήνες. Αδειάστε το ψυγείο εντελώς, σκουπίστε τα ράφια και τα συρτάρια με ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού και βεβαιωθείτε ότι τα λάστιχα της πόρτας είναι καθαρά για τη διατήρηση της ενεργειακής απόδοσης. Η παραμέληση του σωστού καθαρισμού του ψυγείου σας μπορεί να οδηγήσει σε εστίες ανάπτυξης βακτηρίων όπως η σαλμονέλα, η λιστέρια και το Escherichia Coli. Φροντίστε να καθαρίζετε σχολαστικά τα συρτάρια του ψυγείου, καθώς συχνά εκεί παραμένουν τα περισσότερα υπολείμματα τροφίμων.

Ενώ η καθαριότητα του ψυγείου είναι σημαντική, είναι εξίσου κρίσιμο να γνωρίζετε ποια τρόφιμα δεν πρέπει να φυλάσσονται εκεί.


Τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο

Υπάρχουν αρκετά τρόφιμα που δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη γεύση, τη υφή και τη διάρκεια ζωής τους.

Ακολουθεί μια λίστα με μερικά από αυτά:

  • Ντομάτες: Η ψύξη μπορεί να κάνει τις ντομάτες να χάσουν τη γεύση τους και να γίνουν μαλακές. Είναι καλύτερα να τις αποθηκεύετε σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Πατάτες: Η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να μετατρέψει το άμυλο των πατατών σε ζάχαρη, αλλάζοντας τη γεύση και την υφή τους. Αποθηκεύστε τις σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος αντί στο ψυγείο.
  • Κρεμμύδια: Τα κρεμμύδια μπορούν να μαλακώσουν και να μουχλιάσουν στο ψυγείο λόγω της υγρασίας, πράγμα που σημαίνει ότι χαλάσουν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αν αποθηκευτούν σε ένα ξηρό, καλά αεριζόμενο μέρος.
  • Ψωμί: Το ψυγείο μπορεί να κάνει το ψωμί να στεγνώσει γρήγορα, παρά την κοινή πεποίθηση ότι παρατείνει τη διάρκεια ζωής του. Είναι καλύτερα να το αποθηκεύετε στον πάγκο, σε μια σφραγισμένη σακούλα ή σε ψωμιέρα.
  • Σκόρδο: Η χαμηλή θερμοκρασία του ψυγείου μπορεί να προκαλέσει βλάστηση στο σκόρδο λίγες εβδομάδες νωρίτερα, μειώνοντας σημαντικά τη διάρκεια ζωής του. Είναι καλύτερα να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία δωματίου σε καλά αεριζόμενο χώρο.

 

Με την καθημερινή φροντίδα των συσκευών σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα μακροπρόθεσμα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου