Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025

Μελιτζάνες σκορδάτες με ντομάτα, πάπρικα και μαϊντανό

Βασιλική Θεοδωράκη

Υλικά

Μερίδες: 4

 4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, σε στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ.

 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες

 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

 150 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για τις μελιτζάνες σκορδάτες με ντομάτα, πάπρικα και μαϊντανό, ξεκινάμε αλατίζοντας τις φέτες μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές και τις αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας σε δόσεις, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, αλλά να μη ροδίσουν έντονα.

Τις βάζουμε όλες στην κατσαρόλα, τις απλώνουμε ομοιόμορφα σε μία, το πολύ δύο στρώσεις και περιχύνουμε με τις ντομάτες.

Αλατοπιπερώνουμε και σκορπίζουμε το σκόρδο. Δεν ανακατεύουμε, σείουμε μόνο την κατσαρόλα προσεκτικά, για να απλωθεί παντού η τριμμένη ντομάτα.

 

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ίσα να δέσει ελαφρά η σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου