Νένα Ισμυρνόγλου
Υλικά
Μερίδες: 4
800 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο
300 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
100 ml κονιάκ
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200 γρ. ψίχα φυστικιών Αιγίνης, κοπανισμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε κοτοφιλετάκια με φυστίκια Αιγίνης, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου σε ένα ταψάκι και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το μισό κονιάκ και το ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο κονιάκ με τα φυστίκια.
Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και αλείφουμε προσεκτικά τα κομμάτια κοτόπουλου με το μείγμα ξηρών καρπών και κονιάκ.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15-20 λεπτά χωρίς να το σκεπάσουμε.
Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε τα κοτοφιλετάκια με φυστίκια Αιγίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου