Παναγιώτης Σιαφάκας
Υλικά
Μερίδες: 4
700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3-4 εκ.
200 γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
1 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας
80 ml λευκό, ξηρό κρασί
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε φιλέτο κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολάκι, τη μουστάρδα με το μέλι, το κρασί και 150 ml νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
Αδειάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο μαζί με τα ζουμάκια που θα έχει βγάλει και το μείγμα κρασιού – μουστάρδας.
Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το θυμάρι και ανακατεύουμε απαλά.
Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου