Υλικά
Τεμάχια: 12
12 μεγάλα λευκομανίταρα ή μέτρια πορτομπέλο
12 φέτες μπέικον, λεπτές και μακριές
1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Γέμιση
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
180 γρ. ρύζι Καρολίνα
τα «ποδαράκια» από τα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουτ. σούπας κουκουνάρια
1 κουτ. σούπας σταφίδες
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
1/3 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα μανιτάρια γεμιστά με πολίτικη γέμιση γαλοπούλας ξεκινάμε το να σκουπίσουμε τα μανιτάρια με μια νοτισμένη πετσέτα και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Kόβουμε τα ποδαράκια τους και τα ψιλοκόβουμε για τη γέμιση.
Αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Γέμιση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ψιλοκομμένο μπέικον. μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε το ρύζι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα ποδαράκια μανιταριών και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κονιάκ και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε 2 1⁄2 - 3 φλιτζ. τσαγιού νερό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Ελέγχουμε αν έγινε το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Ψήσιμο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
Γεμίζουμε με το μείγμα τα μανιτάρια.
Σκεπάζουμε κάθε μανιτάρι με μία φετούλα μπέικον. Αν χρειαστεί, το στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
Ψήνουμε για 13 - 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια και να ροδίσει το μπέικον.
Σερβίρουμε τα μανιτάρια γεμιστά με πολίτικη γέμιση γαλοπούλας χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου