Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025

Κόκορας κρασάτος με κάστανα

Νένα Ισμυρνόγλου

 Υλικά

Μερίδες: 4-5

 1 μεγάλος κόκορας (περίπου 2,5 κιλά), σε 10 κομμάτια

 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ

 1 μεγάλο καρότο, σε ψιλά καρέ

 1/2 κεφάλι σκόρδου (δεν ξεχωρίζουμε τις σκελίδες)

 300 ml κόκκινο κρασί, κατά προτίμηση Merlot ή Syrah

 300 ml ζωμός κοτόπουλου

 400 γρ. κάστανα ωμά, καθαρισμένα

 1 ξυλάκι κανέλας

 1 αστεροειδής γλυκάνισος

 100 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε κόκορα κρασάτο με κάστανα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κομμάτια κόκορα για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το 1/2 κεφάλι σκόρδου, την κανέλα και τον γλυκάνισο, και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπίπερο και τα κάστανα.


Μαγειρεύουμε για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να πάρουν τα υγρά μια βράση.

Κλείνουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου