Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025

Ταραμοσαλάτα μους, χωρίς ψωμί

Άννα Ναθαναηλίδου

 Υλικά

Βάρος: 650 γρ.

 150 γρ. ταραμάς λευκός

 χυμός από 2 λεμόνια μεγάλα

 2 κουτ. σούπας νερό

 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, κομμένο

 1/2 κιλό (περίπου) ελαφρύ ελαιόλαδο

 ξύσμα από 1/2 λεμόνι ακέρωτο


Διαδικασία

Για την μους ταραμοσαλάτας, ξεκινάμε χτυπώντας για 2-3 λεπτά, στο μίξερ ή στο μούλτι, τον ταραμά με τον χυμό λεμονιού, το νερό και το κρεμμύδι.

Μόλις πολτοποιηθούν και ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε πολύ αργά το ελαιόλαδο.

Δοκιμάζουμε και, αναλόγως με τις προτιμήσεις μας, προσθέτουμε 1 κουταλιά νερό ακόμη ή λίγο χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε την ταραμοσαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού προτού σερβίρουμε.

Μυστικά

Ίσως να χρειαστεί λιγότερο ελαιόλαδο, γι’ αυτό και είναι καλό να δοκιμάσουμε την ταραμοσαλάτα πριν το βάλουμε όλο.

Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ηλιέλαιο, αλλά προτιμότερο είναι ένα ελαφρύ ελαιόλαδο.

 

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ροζ ταραμά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 12.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου