Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Βασιλειάδας
Υλικά
Τεμάχια: 1 πίτα
2 φύλλα πίτας, βασική συνταγή για τα φύλλα
750 γρ. ανάμεικτα χόρτα (ζυγισμένα ακαθάριστα), όπως λάπατα, σπανάκι, τσουκνίδες, σέσκουλα
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία
Για τη χορτόπιτα χειμωνιάτικη, ξεκινάμε καθαρίζοντας όλα τα χόρτα, τα πλένουμε, τα στεγνώνουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος τους και να μαλακώσουν ελαφρά.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί, πάνω στο στρωμένο φύλλο.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και ψήνουμε όπως περιγράφουμε στη «Βασική συνταγή για τα φύλλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου