Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Πουρές με κιμά

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι

200 γρ. μανιτάρια

2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη+ λίγη ακόμα για το

άλειμμα του ταψιού

100 ml λευκό κρασί

500 γρ. πουρέ πατάτας( έτοιμο ή σπιτικό)

200 γρ. τυρί κρέμα

2 κρόκοι αυγών

100 γρ. έμενταλ ή μοτσαρέλα τριμμένη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεστανετε σε τηγάνι τη μισή μαργαρίνη και καβουρντίζετε τον κιμά

Προσθέτετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα και τα σοτάρετε για 2 με 3 λεπτά. 

Αλατοπιπερώνετε  και προσθέτετε το κρασί. Όταν εξατμιστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 30 λεπτά να εξατμιστούν τα υγρά.

Αλείφετε ένα στρογγυλό σκεύος μέ μαργαρίνη και πασπαλίζετε με φρυγανιά. Τινάζετε να φύγει η φρυγανιά που περισσεύει.

Χωρίζετε τον πουρέ πατάτας σε 2 μέρη(στο ένα ρίχνετε περισσότερη ποσότητα).

Στη μεγάλη ποσότητα προσθέτετε την υπόλοιπη μαργαρίνη και ανακατεύετε.

Βάζετε στο ταψάκι και από πάνω προσθέτετε τον κιμά ομοιόμορφα.

Στη μικρή ποσότητα του πουρέ προσθέτετε το τυρί κρέμα και το έμενταλ ή την μοτσαρέλα, τους κρόκους και αλατοπίπερο και χτυπάτε με πιρούνι να ανακατευτούν καλά.

Απλώνετε το μείγμα πάνω από τον κιμά και ψήνετε για 20- 30 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Δείτε επίσης: ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΡΑΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΒΑΖΙ (Προς μελοποίηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου