Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ

 ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα

6 φέτες σολομού

1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο

4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

4 κουταλιές της σούπας  χυμό πράσινου λεμονιού

100 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ, ,αργαρίνη

400 γρ. σπανάκι φρέσκο

200 γρ. πατατούλες στρογγυλές

100 γρ. ντοματάκια Σαντορίνης


ΕΚΤΛΕΣΗ

Αναμειγνύετε το ελαιόλαδο με το μισό χυμό λεμονιού και τον μισό άνηθο σε ρηχό σκεύος και μαρινάρετε στο μείγμα τα φιλέτα σολομού για μια ώρα τουλάχιστον.

Ψήνετε σε γκριλ τα φιλέτα για 6 έως 8 λεπτά από κάθε πλευρά, περιχύνοντας συχνά με την μαρινάδα.

Ανακατεύετε το τυρί με την μαργαρίνη, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, τον υπόλοιπο άνηθο και αλατοπίπερο, Δίνετε στο μείγμα κυλινδρικό σχήμα και το παγώνετε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει΄. Κόβετε σε μικρές ροδέλες ίδιου πάχους.

Καθαρίζετε το σπανάκι και τις πατάτες, βράζετε σε ξεχωριστές κατσαρόλες και στραγγίζετε καλά. Περιχύνετε με λιωμένη μαργαρίνη.

Σερβίρετε τον σολομό με σπανάκι, πατατούθλες, ντοματάκια και ροδέλες από το αρωματικό μείγμα. 

ΤΙΠ. Αντί μαργαρίνης χρησιμοποιήστε βούτυρο για πιο έντονη γεύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου