Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Γιαουρτάβα: Σπεσιαλιτέ Φλωρίνης

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά πρόβειο γιαούρτι

10 αυγά

Η σπάλα ολόκληρη μαζί με το λαιμό από αρνάκι ή κατσικάκι.

2 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι

2 φλυτζάνια του τσαγιού βούτυρο

Αλάτι- πιπέρι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ταψί. Προσθέτουμε το βούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί καλά. 

Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και μέσα στο ταψί ρίχνουμε το ρύζι και το καβουρδίζουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και όλα τα αυγά αχτύπητα. Τα νακατεύουμε σιγανά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Στο ταψί με το ρύζι βάζουμε στη μέση το κρέας και ρίχνουμες σε όλη την επιφάνεια το μείγμα.

Ξαναβάζουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να στραγγίξει το νερό του γιαουρτιού. Αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου