Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Χοιρινό πρασοσέλινο

 ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κιλό χοιρινό

1 1/4 του κιλού πράσα

1 1/4 του κιλού σέλινο

3 μέτρια κρεμμύδια

3 κουταλιές βούτυρο

2-3 λεμόνια

αλάτι- πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας μερίδες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει με λίγο νερό.

Το ξαφρίζουμε και ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Καθαρίζουμε τα πράσα κόβοντας το άσπρο μέρος τους και λίγο πράσινο, σε κομμάτια 5 εκατοστών. Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε και τα σέλινα.

 

Όταν μισοβράσει το κρέας και μείνει με 3-4 φλυτζάνια νερό, προσθέτουμε το βούτυρο και τα πρασοσέλινα.

Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.

Σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου