Σε όλους και όλες που μαγειρεύουμε, κάποια στιγμή θα είδαμε πως μας έπεσε παραπάνω λίπος στο φαγητό που ετοιμάζουμε.
Είτε γιατί το υλικό μας είναι από μόνο του αρκετά λιπαρό, είτε γιατί μας έπεσε παραπάνω λάδι ή βούτυρο.
Γίνεται να το σώσουμε;
Ευτυχώς γίνεται!
Αν πρόκειται για
σούπα ή σάλτσα, τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα.Το λίπος σε αυτή την περίπτωση είναι στην επιφάνεια και μπορεί να αφαιρεθεί με μια κουτάλα.
Όμως δεν είναι πάντα αποτελεσματική αυτή η τακτική, γι αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το παρακάτω κόλπο:
Τυλίγουμε μερικά παγάκια σε ένα χαρτί κουζίνας και τα ακουμπάμε με το χέρι μας στην επιφάνεια του υγρού. Ο πάγος βοηθά το λίπος να στερεοποιηθεί, αφαιρώντας το με ένα κουτάλι ή ακόμα και με ένα κομμάτι ψωμί.
Λειτουργεί όπως περίπου σαν να βάζαμε το φαγητό στο ψυγείο, για κάποιες ώρες, ώστε να παγώσει το λίπος και να το αφαιρέσουμε.
Μόνο που με αυτό το κόλπο το κάνουμε πολύ γρήγορα.
Δείτε στο βίντεο τη διαδικασία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου