ΥΛΙΚΑ
6 μεγάλα μπαρμπούνια
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές.
Τα διατηρούμε ζεστά.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τις 2 κουταλιές λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά μέχρι να γίνουν μια πηκτή σάλτσα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα μπαρμπούνια και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΣΗΜ. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και τα λιθρίνια.,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου