ΥΛΙΚΑ
600 γρ. βραστό βοδινό
5 βρασμένες μέτριες πατάτες
12 καρύδια
80 γρ, ροκφόρ ή μπλε τυρί
7 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ξύδι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας μικρούς κύβους, αφού αφαιρέσουμε το λίπος. Στο ίδιο μέγεθος κόβουμε και τις πατάτες και τα βάζουμε μαζί σε λεκάνη.
Περνάμε το ροκφόρ από το μύλο και το βάζουμε σε βαθύ πιάτο.
Σε ένα φλυτζάνι βάζουμε το ξύδι, λίγο αλάτι και το λάδι και χτυπάμε δυνατά με πιρούνι.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το λαδόξυδο από ψηλά στο ροκφόρ και δουλεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια λεία και κρεμώδη σάλτσα.
Προσθέτουμε τα καρύδια στο κρέας περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Δείτε ακόμη: Τι να φάμε σήμερα;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου