ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κιλό κρέας (όλα τα είδη κρέατος κάνουν, αν και ιδανικό είναι το χοιτινό)
3/4 φασόλια γίγαντες
1 μέτριο κρεμμύδι
1΄2 έως 3/4 φλυτζανιού βούτυρο, ανάλογα με το [πάχος του κρέατος)
1 κουταλιά πελτέ ή μια κονσέρβα του κιλού ολόκληρες ντομάτες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το βράδυ έχουμε μουλιάσει τα φασόλια. Την επομένη τα βράζουμε (όχι τελείως) και τα στραγγίζουμε.
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το καβουρδίζουμε με το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι να καβουρντιστεί κι αυτό, και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό.
Αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και προσθέτουμε 1-2 φλυτζάνια νερό.
Ρίχνουμε τα φασόλια και βράζουμε μαζί τουλάχιστον μισή ώρα.
Πρέπει να βράσουν καλά για να χυλώσουν και να μείνουν μόνο με το βούτυρο τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου