Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Μπορς (Σούπα)

 ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κρέας βοδινό

1 1/2 φλυτζάνι κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα καρότα

1 φλυτζάνι ψιλοκομμένες πατάτες

2 φλυτζάνια ψιλοκομμένο λάχανο

1 φλυτζάνι βρασμένα και ψιλοκομμένα πατζάρια

1 κουταλιά πελτέ

1 κουταλιά ψιλοκομμένο σέλινο

 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι

αλάτι, πιπέρι

1/2 του φλυτζανιού φυτίνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το κρέας με αρκετό νερό και λίγο χοντρό αλάτι να βράσει.

Ξαφρίζουμε και βράζουμε περίπου 1 1/2 ώρα.

Το κόβουμε σε κομμάτια, σαν μεγάλα καρύδια. 

Βάζουμε σε κατσαρόλα τη φυτίνη να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1 φλυτζάνι νερό.

 

Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, εκτός από τα παντζάρια, και αφού βράσουν 5-10 λεπτά, ρίχνουμε το ζωμό, τα κομματάκια του κρέατος, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά.

Λίγο πριν βράσουν τελείως, προσθέτουμε τα παντζάρια, αφήνουμε 15 λεπτά ακόμα να βράσουν και σερβίρουμε αμέσως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου