Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Σις κεμπάπ

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. αρνί μπούτι ή σπάλα

150 γρ. μπέηκον νωπό σε χοντρές φέτες

2 μέτρια κρεμμύδια

Για την μαρινάτα

2 1/2 ποτήρια ξηρό λευκό κρασί

1 1/2 ποτ'ηρι ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

6 κόκους πιπέρι

λίγο θυμάρι

2 φύλλα τριμμένα φύλλα δάφνης

2 γαρύφαλλα

μισή κουταλιά κάρυ

λίγο μαϊντανό

1 κλωνάρι ψιλοκομμένο σέλινο

λίγη κόκκινη πιπεριά

αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βόβετε το κρέας σε κύβους 4 εκατοστών και το σκεπάζετε με όλα τα υλικά της μαρινάτας.

 

Το αφήνετε να μείνει τουλάχιστον 3 ώρες ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Περνάτε σε σούβλα βάζοντας ανάμεσα σε κάθε κομμάτι μπέηκον και φέτες κρεμμυδιού.

Ψήνετε σε καυτή σχάρα και σερβίρετε αμέσως.

ΤΙΠ: Για την επιτυχία της συνταγής το κρέας πρέπει να είναι καλά σιτεμένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου