ΥΛΙΚΑ
Μύδια μεγάλα
1 κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι
ρύζι
κουκουνάρια
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε σχολαστικά τα μύδια και ξύνουμε το κέλυφος να φύγει το χνούδι.
Τα αχνίζουμε σε κατσαρόλα με νερό, μέχρι να ανοίξουν.
Τα βγάζουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ξανθαίνουμε με το λάδι. Ρίχνουμε το ρύζι, τα κουκουνάρια αλατοπίπερο και ανακατεύουμε΄
Όταν κρυώσει η γέμιση γεμίζουμε τα μύδια με αυτήν.
Πιέζουμε τα όστρακα να κλείσουν και τα βάζουμε με νερό και λάδι μέχρι να βράσει το ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου