Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Κριθαράκι με καπνιστό τόνο

                  Βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. Ξέρετε τον τρόπο και δεν σας κοστίζει!

Συστατικά

1 κρεμμύδι

1 καρότο

1 σέλερι

1 σκ. σκόρδο

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. θυμάρι

200 γρ. κριθαράκι, μέτριο

100 γρ. λευκό κρασί

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

500-700 γρ. νερό

160 γρ. τόνο, καπνιστό φιλέτο

2 κ.σ. μαϊντανό

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

λεμόνι

ελαιόλαδο

πιπέρι

ρόκα


Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε να καραμελώσει.

Κόβουμε το καρότο σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Κόβουμε το σέλερι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και σοτάρουμε για να καραμελώσουν τα λαχανικά.

Βάζουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για να θωρακιστεί και να μην σπάσει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

 

Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε την ντομάτα, το νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 12-13 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, τον τόνο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με λεμόνι, ελαιόλαδο, πιπέρι και ρόκα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου