ΥΛΙΚΑ
1 ½ κιλό αρνίσιο μπούτι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ½ κιλό πατάτες baby
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
500 γρ. ντομάτα κονκασέ
4 σκ. σκόρδο, σπασμένες
4 φύλλα δάφνης
5 κλ. δεντρολίβανο
90 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
2 Λαδώνουμε το αρνίσιο μπούτι με το ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε μέσα σε ένα βαθύ ταψί του φούρνου.
3 Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις πατάτες, τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις ανακατεύουμε καλά και τις προσθέτουμε στο ταψί με το αρνί.
4 Στο ταψί, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη ντομάτα κονκασέ, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο και το βούτυρο.
5 Σκεπάζουμε το ταψί με μια λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο.
6 Ψήνουμε για 2 ώρες και την τελευταία ½ ώρα, ξεσκεπάζουμε το ταψί, μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου