Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Υπέροχες συνταγές για τα αυγά που σας περίσσεψαν!

               Βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. Ξέρετε τον τρόπο και δεν σας κοστίζει!

Τι να κάνω τα αυγά που περίσσεψαν: 

Μια συνταγή για το πιο φίνο ορεκτικό από τα πασχαλινά αυγά που θα προσθέσει γεύση στο τραπέζι. Τα πασχαλινά αυγά είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα τρόφιμα που παραμένουν στην πιατέλα του ελληνικού νοικοκυριού τέτοιες ημέρες. Ωστόσο, αν έχουν μείνει αρκετά μετά το βράδυ της Ανάστασης και θέλετε να τα ξοδέψετε δημιουργικά, αυτός είναι ο πιο απολαυστικός τρόπος.

Ονομάζονται deviled eggs και είναι ιδιαίτερα

διαδεδομένα στη Βρετανία και την Αμερική. Ουσιαστικά πρόκειται για βραστά αυγά, που σερβίρονται με μια σος με βάση τον κρόκο και μουστάρδα, μαγιονέζα και διάφορα μυρωδικά.


Υλικά

6 αυγά

1 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν

1 κουταλάκι ταμπάσκο

Αλάτι και πιπέρι

1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

3 κουταλιές μουστάρδα

Πάπρικα σε σκόνη

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε προσεκτικά τα αυγά από το κέλυφος και κόβουμε στη μέση, κατά μήκος. Αφαιρούμε προσεκτικά τον κρόκο, προσέχοντας να μην χαλάσουμε το σχήμα στο ασπράδι που θα λειτουργήσει ως… βρώσιμο πιάτο σερβιρίσματος

Βάζουμε τους κρόκους σε μπολ, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ταμπάσκο, το σχοινόπρασο και αλατοπιπερώνουμε. Λιώνουμε τους κρόκους με ένα πιρούνι. Τέλος, ρίχνουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε

Γεμίζουμε κάθε ασπράδι με 1 ½ κουταλάκι από το μείγμα του κρόκου. Αν θέλουμε να έχουν ομοιόμορφο σχήμα, μπορούμε να βάλουμε την κρέμα του κρόκου σε κορνέ.

Πασπαλίζουμε με πάπρικα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε

Πηγή


Συνταγή για τονοσαλάτα με βραστά αυγά

Υλικά: 4-5 αυγά σφιχτά, 1 μαρούλι και 1 σαλάτα χοντροκομμένα, 300 γρ. τόνο κονσέρβας στραγγισμένο, κομματιασμένο, 3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες ή ντοματίνια κομμένα στη μέση, 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες, 1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες, 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη στραγγισμένη, 10 ελιές Καλαμών Για τη σάλτσα: 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Πλένετε, στραγγίζετε και χοντροκόβετε τις σαλάτες. Τις ρίχνετε σε μπολ μαζί με τα αυγά κομμένα σε φέτες, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις ελιές, το αγγούρι και την κάππαρη. Χτυπάτε τα υλικά της σάλτσα και περιχύνετε τη σαλάτα


Συνταγές αυγοσαλάτας για σάντουιτς

Εκδοχή 1η

Τι χρειάζεστε: 8 αυγά βρασμένα σφιχτά ψιλοκομμένα, 1 1/2 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα ή φρέσκο τυρί-κρέμα ανακατεμένα με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό, 5-6 ροδέλες αγγούρι σε κομματάκια, λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

Πώς θα το φτιάξετε: Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί. Αν θέλετε, νοστιμίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι ή μουστάρδα.

Εκδοχή 2η

Τι χρειάζεστε: 8 αυγά, 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ??κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Πώς θα το φτιάξετε: Ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί.


Συνταγή αυγοσαλάτας με πατάτα για τη μέση του τραπεζιού

Υλικά: 4-5 πατάτες μετρίου μεγέθους, 4 αυγά βραστά, 50 γρ. μαγιονέζα, 200 γρ. γιαούρτι, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, φρέσκος άνηθος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1-2 αγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες ή 1 κουταλιά κάππαρη, ξαλμυρισμένη

 

Εκτέλεση: Πλένετε τις  πατάτες, τις βράζετε σε αλατισμένο νερό, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε τις πατάτες σε σαλατιέρα, προσθέτετε τα βραστά αυγά, τα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι ή την κάππαρη, το άνηθο ή το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου