Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Γιουβέτσι με κιμά, πιπεριά Φλωρίνης και καρότα

                Βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. Ξέρετε τον τρόπο και δεν σας κοστίζει!

Υλικά

Μερίδες: 4-6 άτομα

 500 γρ. (1 πακέτο) κριθαράκι χοντρό

 40 ml ελαιόλαδο

 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

 2 μέτρια καρότα, τριμμένα

 1 πιπεριά Φλωρίνης, τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ (ή 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες)

 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη

 1/2 φλιτζ. τσαγιού χοντροτριμμένο κεφαλοτύρι

 λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για το γιουβέτσι με κιμά, πιπεριά και καρότο, αρχικά σε μια φαρδιά κατσαρόλα καβουρδίζουμε τον κιμά.

Προσθέτουμε το λάδι, τα καρότα και την πιπεριά και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 3 - 4 λεπτά.

Ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1/2 λεπτό, ανακατεύοντας.

Σβήνουμε με την ντομάτα και, μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 - 15 λεπτά.

Ο κιμάς πρέπει να μείνει ζουμερός.

Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι για περί που 5 λεπτά.

Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στον κιμά μαζί με τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι και να ροδίσει η επιφάνεια.


Μυστικά

Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, αντικαθιστούμε τη φέτα με τυρί άλμης χαμηλών λιπαρών και το κεφαλοτύρι με κίτρινο τυρί light. Αλλιώς παραλείπουμε τα τυριά και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα της μανέστρας στην κατσαρόλα, προσθέτοντας το ανάλογο νερό.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου