Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Μπουκιές μοσχαριού με λαχανικά και κρασί

Βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. Ξέρετε τον τρόπο και δεν σας κοστίζει!

ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας από κιλότο, σε μεγάλες μπουκιές

1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη

3 σκελίδες σκόρδο

1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο μέρος)

1 φινόκιο ψιλοκομμένο σε μικρά κυβάκια

3 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

5-6 κόκκους μπαχάρι

1 πρέζα κύμινο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1 ποτήρι του νερού λευκό αρωματικό κρασί

1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα, το ζεσταίνετε καλά και σοτάρετε τις μπουκίτσες του κρέατος σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα.

Βήμα 2

Προσθέτετε στην κατσαρόλα το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, την πιπεριά, το πράσο, το φινόκιο και το σέλινο. Τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μοσχομυρίσει η κουζίνα σας.

Βήμα 3

Ρίχνετε ξανά τις μπουκίτσες του κρέατος μέσα στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τη δάφνη, το μπαχάρι, το κύμινο, την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το λευκό αρωματικό κρασί.

Βήμα 4

 

Αφήνετε να πάρει βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε το κρέας για περίπου 30 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 1 ώρα επιπλέον. Προς το τέλος ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά και δυναμώνετε τη φωτιά. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για μερικά λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα. Αδειάζετε το φαγητό σε πιατέλα και το σερβίρετε με μικρές στρογγυλές πατάτες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου