Υλικά
Μερίδες: 6
500 γρ. μακαρόνια No 2 (για παστίτσιο) ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
350 γρ. μπέικον, κομμένο σε μέτρια καρέ
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
2 - 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1½ κουτ. γλυκού μπούκοβο (αυξομειώνουμε την ποσότητα, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας)
5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες, με το ζουμί τους
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
τα φύλλα από 5 - 6 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
100 γρ. πεκορίνο, τριμμένο (ή κεφαλοτύρι της αρεσκείας μας)
Διαδικασία
Για να φτίαξουμε τη μακαρονάδα με χοντρό μακαρόνι και κόκκινη σάλτσα με μπέικον (Bucatini all’ amatriciana), αρχικά σε μια φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν
Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Μαγειρεύουμε για άλλα 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να αναμειχθούν.
Αποσύρουμε, μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα, σκορπίζουμε το μαϊντανό και το τυρί και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα με ελιές Καλαμών
Δείτε επίσης: ΜΕ ΗΛΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ (Τραγούδι)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου