ΣΙΜΟΝΗ ΚΑΦΙΡΗ
Υλικά
1½ κιλό κιλότο ή σπάλα μοσχάρι, σε μπουκιές
250γρ. καρύδια τριμμένα
1 πιπερίτσα καυτερή
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
200γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, σε μακρόστενες λωρίδες
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε το κρεμμύδι, την πιπερίτσα ψιλοκομμένη (μαζί με τα σποράκια) και το σκόρδο. Τα σοτάρετε όλα μαζί. Σβήνετε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1-1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ενδιάμεσα θα χρειαστεί να προσθέτετε σταδιακά ζεστό νεράκι.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το κρέας να πάρει μια βράση ακόμα. Το βγάζετε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το διατηρείτε ζεστό.
Βήμα 3
Ρίχνετε μέσα στη σάλτσα του τα καρύδια και το τυρί και βράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το κρέας και βράζετε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να χυλώσει. Το σερβίρετε με ζυμαρικά της αρεσκείας σας ή πατατούλες τηγανητές αν προτιμάτε.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Aντωνία Κατή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου