Συστατικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
κιμα μοσχαρισιο
500 γρ κρεμμυδι
1 ξερο τριμμενο σκορδο 1 -2 σκ. ψιλοκομμενες
αβγα
1φρυγανια τριμμενη
4 κ.σουπας γεματεςμαιντανο, ψιλοκομμενο, δυοσμο φρεσκο κατα προτιμηση
αλατι, mix πιπεριων φρεσκοτριμμένο,
ελαιολαδο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
μανιταρια 230 γρ. τεμαχισμενα κονσερβας
γκουντα 50 γρ.τυρι η΄οποιο αλλο κιτρινο
τυριφετα 240 γρ. τριμμενη
σκορδο 1 κ.γλυκου σε σκονη
κρεμα γαλακτος 200 ml
γαλα 100 ml φρεσκο
αλατι
mix πιπεριων
φρεσκοτριμμένομοσχοκαρυδο
λιγο κορν φλαουρ 2 κ.γλυκου διαλυμενο στο γαλα
ελαιολαδο λίγο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
πατατες 6 κομμενες κυδωνατες σαν να τις τηγανιζουμε
μακαρονια 0.5 κιλο
ελαιολαδο
αλατι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βαζουμε σε μπολ τα υλικα μας για τα κεφτεδακια και τα ζυμωνουμε αρκετα καλα.
Αν δεν βιαζομαστε καλο ειναι να μεινει ο κιμας στο ψυγειο μεχρι να ενωθουν οι γευσεις,διαφορετικα τα πλαθουμε σε κανονικο στρογγυλο μεγεθος,και τα αραδιαζουμε σε ταψι στρωμμενο με λαδοκολλα και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους μεχρι να παρουν χρωμα σαν να τους τηγανιζαμε.
Κοβουμε και τις πατατες τις αλατιζουμε τις λαδωνουμε πολυ καλα και τις στρωνουμε σε λαμαρινα του φουρνου οπου εχουμε τοποθετησει λαδοκολλα και τις ψηνουμε επισης στους 200 βαθμους στον αερα μεχρι να παρουν χρωμα σαν να τις εχουμε τηγανισει.
Σε κατσαρολιτσα βαζουμε ελαχιστο ελαιολαδο και σωταρουμε ελαχιστα τα μανιταρια.
Στην συνεχεια προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα, και σε χαμηλη προς μετρια θερμοκρασια ανακατευουμε μεχρι να δουμε μια ωραια δεμενη σαλτσα.
Δείτε επίσης: ΤΟΥ ΧΩΡΙΣΜΟΥ Η ΩΡΑ
Αν θελουμε ριχνουμε μεσα στην σαλτσα κεφτεδακια να δεσουν ολα μαζι,η΄τα σερβιρουμε ως εχουν και ριχνουμε την σαλτσα απο πανω.
Το ολο συνολο ταιριαζει απολυτα με πατατες σαν τηγανιτες και με μακαροναδα.
Και 1 Ευρώ δωρεά, βοηθάει να συνεχίσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου