Υλικά συνταγής
1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 ντομάτα ώριμη μεγάλη στον τρίφτη
1 ποτ. κρασ. κρασί κόκκινο
1 κ.σ. βούτυρο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κέτσαπ
½ κ.γ. κοφτό μπούκοβο
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Μαρινάρουμε το κρέας με το κρασί το κρεμμύδι και το σκόρδο για 30 λεπτά περίπου.
Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές και το βγάζουμε στην άκρη, σκεπάζοντάς το με αλουμινόχαρτο.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε αρχικά το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τη μαρινάδα και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
Μόλις το φαγητό πάρει βράση, ρίχνουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Σερβίρουμε την τηγανιά με πιλάφι σπυρωτό ή πατάτες λεμονοριγανάτες.
Και 1 Ευρώ δωρεά, βοηθάει να συνεχίσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου