Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Σολομός με σάλτσα μουστάρδας

Συστατικά

Για τον σολομό

800 γρ. σολομό, (4 φιλέτα)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

2 κ.σ. φύλλα θυμαριού


Για τη σάλτσα μουστάρδας

1 κ.σ. βούτυρο

1 σκ. σκόρδο

250 γρ. νερό

1 κύβο λαχανικών

150 γρ. κρέμα γάλακτος light

2 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν

2 κ.σ. μαϊντανό


Για τη γαρνιτούρα

80 γρ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια

150 γρ. μανιτάρια champignon

2 σκ. σκόρδο

400 γρ. σπανάκι

αλάτι

πιπέρι


Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τον σολομό

Αλείφουμε τα φιλέτα σολομού με το ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε, και τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το φρέσκο θυμάρι. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Σοτάρουμε τα φιλέτα του σολομού για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ξεκινώντας από την πλευρά της πέτσας. 

Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.


Για τη σάλτσα μουστάρδας

Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι που ετοιμάσαμε τον σολομό. 

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, και αφήνουμε να βράσει το νερό για 3 λεπτά.

Ξύνουμε με μια κουτάλα τον πάτο του τηγανιού για να πάρουμε όλη τη γεύση από τον σολομό που ψήσαμε προηγουμένως.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα. 

Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσει η κρέμα γάλακτος για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. 

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.


Για τη γαρνιτούρα

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά το μισό ελαιόλαδο. 

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας να μην καούν.

Αφαιρούμε τα κρεμμύδια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. 

Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

 

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν ελαφρά. 

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το σπανάκι, το σκόρδο, και σοτάρουμε για ακόμα 3-4 λεπτά μέχρι να μειωθεί ο όγκος του σπανακιού.

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια που καραμελώσαμε.

Αδειάζουμε τη γαρνιτούρα στο τηγάνι με τη σάλτσα μουστάρδας και ανακατεύουμε με τη ξύλινη κουτάλα.

Σερβίρουμε τον σολομό με τη γαρνιτούρα.

Δείτε επίσης: ΔΕΙΛΟΣ ΚΙ ΑΣΠΟΝΔΥΛΟΣ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου