ΥΛΙΚΑ
300 γρ. γλυκοπατάτα
500 γρ. σολομό χωρίς κόκαλα και δέρμα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/3 φλ. μαϊντανό
2 κουταλιές άνηθο
2 κουταλιές κουτρούβι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά μουστάρδα Ντιζόν
2 κουταλιές μαγιονέζα
1 αυγό
1 φλ. αλεσμένο ψωμί
¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι πάπρικα
Αλάτι
Για τη σος:
¼ φλ. μαγιονέζα
¼ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά άνηθο
1 κουταλιά κάπαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τη γλυκοπατάτα σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσει. Τη λιώνετε με ένα πιρούνι. Την αφήνετε κατά μέρος να κρυώσει.
Κόβετε τον σολομό σε μικρά κυβάκια σαν κιμά. Τον μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετ τα υπόλοιπα υλικά και τέλος τη γλυκοπατάτα. Χωρίζετε σε 8 μέρη και φτιάχνετε 8 μπιφτέκια. Προθερμένετε τη σχάρα του φούρνου στους 240 βαθμούς. Ψήνετε τα μπιφτέκια, στη μέση του φούρνου , περίπου 7 λεπτά στην κάθε πλευρά.
Σερβίρετε με τη σος.
Δείτε το νέο μας blog: ΕΔΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, με Ειδήσεις, νοσταλγικά, περίεργα, επιχειρηματικά νέα κ.ά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου