Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Χοιρινή μπριζόλα με αρωματική κρεμώδη σάλτσα

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. 

 Υλικά συνταγής:

4 χοιρινές μπριζόλες

1 κουταλάκι του γλυκού καρυκεύματα για μπριζόλα

μισό φλιτζάνι βούτυρο

2μισι κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένος βασιλικός

1 κύβος με ζωμό κρέατος

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 φλιτζάνια γάλα


Εκτέλεση:

1. Μαρινάρετε τις χοιρινές μπριζόλες με τα καρυκεύματα.

2. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τις χοιρινές μπριζόλες για 7-10 λεπτά στο βούτυρο.

3. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι με τις μπριζόλες.

 

4. Μόλις τηγανιστούν οι μπριζόλες τοποθετήστε τες σε ένα πιάτο.

5. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τον βασιλικό, το πιπέρι και τον ζωμό κρέατος.

6. Προσθέστε στο τηγάνι με το βούτυρο το μείγμα και ανακατέψτε για 2 λεπτά και μετά βάλτε το γάλα και μαγειρέψτε για 4-6 λεπτά ανακατεύοντας.

Πηγή

Δείτε και τα blog μας: ΕΔΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, και ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ με Ειδήσεις, νοσταλγικά, περίεργα, μεταφυσική κ.ά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου