Υλικά
Μερίδες: 4-6
8 μέτριες αγκινάρες, καθαρισμένες *
500 γρ. μικρές καθαρισμένες γαρίδες (καθαρό βάρος), φρέσκες ή κατεψυγμένες
2 κουτ. σούπας ξίδι
η καρδιά από 1 μέτριο μαρούλι, ψιλοκομμένη
το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
30 ml χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε αγκινάρες γεμιστές με γαρίδες, καρδιά μαρουλιού και μυρωδικά, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις αγκινάρες για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε και τις απλώνουμε σε μια πιατέλα.
Παράλληλα, σε μια μέτρια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το ξίδι και τις γαρίδες και τις βράζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Τις στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη σόγια, το λεμόνι, τον άνηθο, το λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ώστε τα υλικά να διασκορπιστούν ομοιόμορφα.
Γεμίζουμε με το μείγμα τις αγκινάρες και σερβίρουμε.
Μυστικά
Πως καθαρίζουμε τις αγκινάρες: βγάζουμε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα, κόβουµε και πετάµε τις άκρες από τα φύλλα της κάθε αγκινάρας µέχρι το σηµείο εκείνο – περίπου στη µέση του µήκους τους – που φαίνονται τρυφερά. Με ένα κουτάλι βγάζουµε τον µαλλιαρό πυρήνα και τις βάζουμε σε μπολ με λεμονόνερο, για να μη μαυρίσουν.
Δείτε και τα blog μας: ΕΔΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, και ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ με Ειδήσεις, νοσταλγικά, περίεργα, μεταφυσική κ.ά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου