Συστατικά
1 κιλό γαρίδες, Νο1
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
50 γρ. ούζο
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κιλό μπάμιες
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1/4 ματσάκι δυόσμο
1/4 ματσάκι μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Χαράσσουμε τις γαρίδες εγκάρσια και τις βάζουμε σε ένα μπολ και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, σβήνουμε με το ούζο και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Τοποθετούμε το τηγάνι ξανά στη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τις μπάμιες και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Δείτε και τα blog μας: ΕΔΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, και ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ με Ειδήσεις, νοσταλγικά, περίεργα, μεταφυσική κ.ά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου