Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι, το αστικό φαγητό της Σμύρνης

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. 

Υλικά

Μερίδες: 4-6

 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση σπαλομίτα), σε μέτριους κύβους

 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

 1 φύλλο δάφνης

 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Ξινόμαυρο)

 800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα (στην εποχή τους, θα βάλουμε 1 κιλό ντομάτες, ψιλοκομμένες)

 1 λίτρο ζωμός κρέατος ή νερό

 270 γρ. κριθαράκι μέτριο

 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

 2 κουτ. σούπας ρίγανη, τριμμένη

 125 γρ. κασέρι, τριμμένο

 100 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι, αρχικά αλατίζουμε το μοσχάρι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Σοτάρουμε το μοσχάρι για 7-8 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το φύλλο δάφνης και τον ζωμό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει.

Μεταφέρουμε σε πήλινο σκεύος ή ταψί.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, τον μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.

Αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.

Προσαρμόζουμε το αλατοπίπερο (προσοχή, το κασέρι είναι αλμυρό) και σερβίρουμε το μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι σε πιάτα.

Κάθε πιάτο, με μοσχάρι γιουβέτσι με κασέρι, το περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με κασέρι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου