Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. 

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε

Μοσχαρίσιο κιμά, συνήθως από σπάλα

Κρεμμύδι

Ρύζι καρολίνα

Ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (πασάτα)

Φρέσκο μαϊντανό και δυόσμο για ανυπέρβλητο καλοκαιρινό άρωμα


Η διαδικασία που ακολουθούμε

Ζυμώνουμε τα γιουβαρλάκια ανακατεύοντας τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, λίγο ελαιόλαδο και λίγο χλιαρό νερό. Η ποσότητα του νερού είναι λιγάκι σχετική. Θέλουμε τα γιουβαρλάκια να είναι αρκετά σφιχτά ούτως ώστε να μην διαλυθούν την ώρα που μαγειρεύονται. Και παράλληλα να είναι αφράτα και να ζυμώνονται χωρίς να κολλάνε στα χέρια. Καλύτερα λοιπόν να προσθέτουμε το νεράκι σταδιακά και με δοκιμές να καταλήξουμε στην ιδανική ποσότητα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια αφότου έχει ξεκινήσει ο βρασμός.

Προσθέτουμε νερό ούτως ώστε να καλυφθούν και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Τι χρειάζεται να προσέξουμε

Θυμάμαι τη μαμά μου να ανακινεί ζωηρά την κατσαρόλα (κλειστή πάντα) ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην κολλήσει το φαγητό. Αυτό λοιπόν πρέπει να προσέξουμε, να μην κολλήσουν δηλαδή τα γιουβαρλάκια στον πάτο του σκεύους. Εάν έχουμε, προτιμάμε να χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα με βαρύ πάτο.

 

Και μετά την πρώτη μισή ώρα μαγειρέματος, καλό είναι να ανακινούμε την κατσαρόλα για να μετακινούνται τα γιουβαρλάκια και να μην κολλήσουν.

Μην απογοητευτείτε αν τα γιουβαρλάκια διαλυθούν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ακόμα και έτσι, παραμένουν πεντανόστιμα!

Πηγή

Δείτε και τα blog μας: ΕΔΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, και ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ με Ειδήσεις, νοσταλγικά, περίεργα, μεταφυσική κ.ά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου