Υλικά
Μερίδες: 4
1 κουνέλι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
160 ml λευκό κρασί, ξηρό
3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Για φτιάξουμε κουνέλι τηγανητό, πρώτα πλένουμε το κουνέλι και το βάζουμε σε βαθύ μπολ με το κρασί, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες. Ύστερα το στραγγίζουμε και το αλευρώνουμε.
Σε μέτρια κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 3/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε το κουνέλι για περίπου 5 λεπτά (ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια) από την κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσει.
Αν χρειαστεί, τηγανίζουμε σε δόσεις. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξει το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.
Δείτε επίσης: ΧΟΡΟΣ ΧΑΜΕΝΩΝ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου