Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Το ωραιότερο γλυκό ψυγείου

Μαρία Παπαλαζάρου

 Υλικά

Μερίδες: 8 κομμάτια

 300 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια

 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), κομμένο σε μικρούς κύβους

 140 γρ. μέλι (λίγο λιγότερο από ½ κούπα)

 200 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας (π.χ. πτι μπερ, μιράντα, digestive ή όποιο άλλο είδος θέλουμε), κομμένα σε ακανόνιστα κομμάτια

 1/2 κούπα σταφίδες, κατά προτίμηση μαύρες

 3½ κούπες Kellogs Rice Krispies (ψημένοι κόκκοι ρυζιού) ή Coco Pops

Γαρνίρισμα

 100-140 γρ. πολύχρωμα κουφετάκια τύπου smarties ή σοκολατένια αυγουλάκια ή malteser’s

 50 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη


Διαδικασία

Λιώνουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και το μέλι σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο σκεύος, στερεωμένο πάνω σε κατσαρολάκι στο οποίο σιγοβράζει λίγο νερό.

Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα, τις σταφίδες και τα Rice Krispies και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να καλυφθούν από τη σοκολάτα.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ορθογώνιο ταψάκι 20 x 30 εκ.

 

Αδειάζουμε το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα ή με ένα κουτάλι.

Πιέζουμε σε διάφορα σημεία της επιφάνειας τα κουφετάκια και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο, για 3 ώρες, μέχρι το γλυκό να σφίξει.

Για το σερβίρισμα, διακοσμούμε με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.


Δείτε επίσης: ΜΟΥ’ ΠΑΝ Τ’ ΑΣΤΡΑ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου