Υλικά
1½ κιλό αρνί
1 κιλό σπανάκι
4 κρεμμυδάκια
200 γραμμάρια εντεράκια
Το συκώτι από το αρνί
1 φλιτζάνια λάδι
Λίγα φύλλα δυόσμου
½ φλιτζάνια ρύζι
Λίγο πιπέρι κόκκινο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το κρέας, το κόβετε σε μερίδες και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι κόκκινο, Το τοποθετείτε σε ταψί, ρίχνετε το μισό λάδι και το ψήνετε ατούς 180 βαθμούς για 1 και ½ ώρα. Καθαρίζετε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε καλά και τα στραγγίζετε. Τα κόβετε σε κομμάτια. Πλένετε καλά το εντεράκια, τα γυρίζετε με ένα ξυλάκι, τα πλένετε πάλι καλά και τα κόβετε σε κομμάτια. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα μια κουταλιές σούπας λάδι, τα κρεμμυδάκια, το συκώτι κομμένο σε κομματάκια, τα εντεράκια και τα σοτάρετε. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα. Στύβετε με τα χέρια σας καλά το σπανάκι, το ρίχνετε στην κατσαρόλα και το σοτάρετε, μέχρι να μαραθεί.
Βγάζετε το ταψί οπό το φούρνο, προσθέτετε το σπανάκι και τα συκωτάκια. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίχνετε το δυόσμο και τα ανακατεύετε λίγο. Ψήνετε για 10 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε το ρύζι και τα αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί. Αφήνετε να χλυαρώσει το φαγητό πριν σερβίρετε.
Δείτε επίσης: ΑΓΙΕΣ ΠΛΗΓΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου