Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Βενετσιάνικο ρυζόγαλο

ΥΛΙΚΑ

Για το ρυζόγαλο

650 γρ. Arla Protein ρόφημα γάλακτος με γεύση βανίλια

200 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης

50 γρ. βούτυρο Lurpak

90 γρ. σταφίδες

60 γρ. κονιάκ

1 κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κάθετα στη μέση

50 γρ. ζάχαρη

¼ κ.γ. κανέλα (και επιπλέον για το σερβίρισμα)

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

100 γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ρυζόγαλο

Βάζουμε τις σταφίδες μέσα στο κονιάκ και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για ένα βράδυ ή για τουλάχιστον μία ώρα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρόφημα γάλακτος, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Όταν πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αδειάζουμε το ρύζι μέσα στο βρασμένο ρόφημα γάλακτος, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 30-35 λεπτά, έως ότου το ρύζι χυλώσει, προσθέτοντας και το βούτυρο. 

 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας και προσθέτουμε τις σταφίδες, τις οποίες έχουμε στραγγίξει από το κονιάκ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό.

Δείτε επίσης: ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου