Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε με εύκολο και παραδοσιακό τρόπο τις πράσινες χαρακτές ελιές

 ΥΛΙΚΑ:

Πράσινες ελιές βρώσιμεςγια διατήρηση.

Νερό

Για την άλμη:

νερό

ημίχοντρο αλάτι

κ.γ. κοφτές ξυνό

Φέτες λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Έπλυνα τις ελιές και με ένα μαχαιράκι τις χαράξα σε 2-3σημεια

πρέπει να είναι γερές χωρίς χτυπήματα και σημάδια

τις έβαλα σε 2δοχεια πλαστικά και 1 μπουκάλι του νερού και τις αλλάζουμε το νερό μια φορά την ημέρα μέχρι να ξεπικρίσουν για περίπου 10-14 μέρες

Αφού τις βάλουμε στην άλμη τις καταναλώνουμε μετά από 24 ώρες. Τις διατηρούμε έτσι έως και 3 μήνες. Το 2ο στάδιο με την άλμη σε 10-14 μέρες που θα το κάνουμε.

 

Αν μείνουν στην άλμη θα είναι πιο αλμυρές.

Αν τις βάλουμε σε λαδόξιδο, θα πρέπει να ανακινούμε το βάζο που και που.

Δείτε επίσης: ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ

Η Συνταγή είναι από Λεμονής Σκοπελιτης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου