ΥΛΙΚΑ
300 γρ. γίγαντες Πρεσπών, μουλιασμένοι για 12 ώρες
2 κλωνάρια σέλερι
2 καρότα
1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
½ φλιτζ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές περιοχές
Για το σερβίρισμα
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3-4 κουτ. σούπας Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές περιοχές
αλάτι & καπνιστή πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τους γίγαντες σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το σέλερι και τα καρότα. Γεμίζουμε με κρύο νερό και τους αφήνουμε να βράσουν για 1½ ώρα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές περιοχές και την πάπρικα και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν μορφή κρέμας. Εναλλακτικά, μπορούμε να τους πολτοποιήσουμε λίγους-λίγους στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, αλάτι και λίγη καπνιστή πάπρικα. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε, προσθέτοντας περίπου ½ φλιτζάνι νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια ρευστή κρέμα.
Σερβίρουμε τη βελουτέ σούπας σε βαθιά πιάτα. Ραντίζουμε με λίγες κουταλιές από το μίγμα του γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με λίγη έξτρα καπνιστή πάπρικα.
Δείτε επίσης: ΕΝΑ ΓΙΑΣΕΜΑΚΙ
Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» – Επεισόδιο «Φλώρινα». Δείτε το βίντεο της συνταγής μέσω ΣΚΑΙ web TV (video on demand).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου