Υλικά
Μερίδες: 8
2 κουνέλια, περίπου 1.300 γρ. το καθένα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρές μερίδες
400 γρ. καρότα, σε μέτριες φέτες
500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
1 μεγάλη σελινόριζα, σε κύβους των 2 εκ.
500 γρ. κρεμμύδια, σε χοντρά καρέ
5 ντοματάκια από κονσέρβα ολόκληρα ή 10 ντοματίνια, ολόκληρα
1/2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι, άκοπο, ή 8 κλαράκια δεντρολίβανο (ή 1 κουτ. σούπας ξερά)
10 κλαράκια φρέσκια μαντζουράνα (ή 1 κουτ. σούπας ξερή)
1 λεμονόκουπα
αλατοπίπερο
Σάλτσα μουστάρδας
3 κ.σ. μουστάρδα
1/3 κούπας ζωμός λαχανικών
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο μέγιστο της θερμοκρασίας του.
Σε ένα ταψί στρώνουμε σε μονή στρώση τα κομμάτια από το κουνέλι, τα τρίβουμε με μια λεμονόκουπα, αλατοπιπερώνουμε και φουρνίζουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει εξωτερικά το κουνέλι.
Ξεφουρνίζουμε, μεταφέρουμε το κουνέλι σε μια ευρύχωρη γάστρα και το αφήνουμε κατά μέρος.
Στο ταψί που χρησιμοποιήσαμε για το ρόδισμα του κουνελιού βάζουμε όλα τα λαχανικά (καρότα, πατάτες, ντοματάκια, σελινόριζα, κρεμμύδι), αλατοπιπερώνουμε και φουρνίζουμε για 10 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, μεταφέρουμε τα λαχανικά στη γάστρα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180° C.
Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας, περιχύνουμε το φαγητό και «φυτεύουμε» σε διάφορα σημεία τα κλαράκια των μυρωδικών.
Σκεπάζουμε τη γάστρα, ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει το φαγητό.
Αφήνουμε το κουνέλι να σταθεί για 5 -10 λεπτά σε μισάνοιχτο σβηστό φούρνο.
Πετάμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε το κουνέλι με τα λαχανικά και τα υγρά του ταψιού.
Δείτε επίσης: ΛΑΘΟΣ ΑΙΤΙΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου