Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Light γιαουρτοζελέ με κομπόστα

Άννα Ναθαναηλίδου

 Υλικά

Μερίδες: 10 - 12

 1 μεγάλη κονσέρβα με κομπόστα ροδάκινο ή βερίκοκο (περίπου 800 γρ.)

 2 φακελάκια σκόνη για ζελέ ανανά (200 γρ. σύνολο)

 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Διαδικασία

Για το light γιαουρτοζελέ με κομπόστα, αδειάζουμε την κομπόστα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, συλλέγοντας το σιρόπι σε ένα σκεύος. 

Βράζουμε 1½ ποτήρι νερό και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε τη σκόνη για ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε όλο το σιρόπι από την κομπόστα.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 - 15 λεπτά, αλλά όχι να αρχίσει να πήζει.

Κατόπιν το ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στο γιαούρτι, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.

Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το γιαούρτι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Κόβουμε την κομπόστα σε κυβάκια και την ενσωματώνουμε στο γιαουρτοζελέ με απαλές κινήσεις.

 

Αδειάζουμε το γλυκό σε μια στρογγυλή φόρμα από πλαστικό ή σιλικόνη.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 - 6 ώρες μέχρι να πήξει καλά.

Για να ξεφορμάρουμε το light γιαουρτοζελέ με κομπόστα, βυθίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα τη φόρμα σε πολύ ζεστό νερό και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Δείτε επίσης: ΓΟΝΑΤΙΣΤΕΣ ΖΩΕΣ (Προς μελοποίηση)

Μυστικά

Για να κάνουμε το γλυκό ακόμη πιο ελαφρύ, επιλέγουμε στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά και κομπόστα χωρίς ζάχαρη, δηλαδή με χυμό σταφυλιού (π.χ. Κύκνος ροδάκινο ή βερίκοκο).

Φτιάχνουμε το ζελέ προσθέτοντας το σιρόπι από την κομπόστα. Ετσι γίνεται πιο πυκνό και ενσωματώνεται καλύτερα στο γιαούρτι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου