Μας ψεκάζουν; Ερώτημα που απασχολεί απανταχού τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια, δίχως σαφή απάντηση!
Αυτό που γνωρίζουμε πάντως, είναι πως όλο και περισσότερα οπωροπωλεία χρησιμοποιούν τη μέθοδο του ψεκασμού, σε μορφή δροσερής ομίχλης, στα προϊόντα τους και στη χώρας μας. Πρόκειται για νέα μέθοδο διατήρησης της φρεσκάδας τους ή αποτελεί ένα ακόμα σύστημα προώθησης πωλήσεων;
Πέρα από τον ευεργετικό ψεκασμό σε υπαίθριους χώρους τους καυτούς μήνες του καλοκαιριού όλο και
πιο συχνά συναντάμε σε οπωροπωλεία μια παρόμοια μέθοδο που κάνει τα φρούτα και τα λαχανικά ακόμα πιο δελεαστικά.Σε συνδυασμό μάλιστα, με την επιλογή τοποθέτησης των προϊόντων σύμφωνα με τη χρωματική τους εμφάνιση, το αποτέλεσμα γίνεται ακόμα πιο γαργαλιστικό! Ποιοι είναι οι λόγοι για αυτήν τη νέα τάση; Ας ρίξουμε φως στην υπόθεση…
Εν αρχή η εμφάνιση
Ο πρώτος λόγος για αυτήν τη νέα παρουσίαση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών είναι σαφώς, η αναβαθμισμένη τους εμφάνιση. Η δροσιά που αποπνέουν καθώς πέφτει πάνω τους μια ευεργετική δόση νερού, σε μορφή διάφανης ομίχλης, κάνει τα φρούτα πιο λαμπερά και τα λαχανικά να μοιάζουν σαν φρεσκοκομμένα!
Σε συνδυασμό με το ενισχυμένο άρωμά τους, που διαχέεται στον χώρο τού καταστήματος, οι αισθήσεις μας διεγείρονται ευχάριστα με αποτέλεσμα να επιλέγουμε συνήθως, ακόμα περισσότερα προϊόντα από εκείνα που είχαμε αρχικά στη λίστα μας.
Υψηλότερο κέρδος
Κάθε επιχειρηματίας στοχεύει οπωσδήποτε σε μεγαλύτερο και ευκολότερο κέρδος. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του ψεκασμού, τα οπωροπωλεία κερδίζουν κατά κάποιο τρόπο περισσότερο, σε σχέση με το βάρος των προϊόντων.
Τόσο τα φρούτα, όσο και τα λαχανικά είναι σαφέστατα πιο ελαφριά όταν είναι στεγνά. Με την προσθήκη των δροσοσταλίδων η περιεκτικότητά τους σε νερό αυξάνεται, προσφέροντας τελικά μια αύξηση στα κέρδη των οπωροπωλών που κυμαίνεται από 15-25%! Μήπως χρειάζεται να τα τινάζουμε ελαφρά, πριν μπουν στο καλάθι μας;
Με στόχο τη διατήρηση
Η συγκομιδή των αγαθών γίνεται συνήθως, πολλές ημέρες ή και μήνες πριν καταλάβουν τις περίοπτες θέσεις τους στους πάγκους των οπωροπωλείων. Μερικά είδη χρειάζονται αυτήν τη δροσιά, ώστε να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους, οπότε ίσως να είναι και αναγκαία προς όφελος της διατροφής μας.
Οπωσδήποτε όμως, δεν πρέπει να εφαρμόζεται με υπερβολή, διότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, καταναλώνοντας διάφορα είδη βακτηρίων!
Δείτε επίσης: «ΗΤΑΝ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΝΑΙΔΟΣ ή όπως θα λέγαμε σήμερα ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ;
Από την Άντζελα Μολφέτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου