Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Το Facebook επαναφέρει το «Poke» και η γενιά Z το λατρεύει – Πώς να «σκουντήξετε» κάποιον

 Οι ειδοποιήσεις σας στο Facebook πρόκειται να αλλάξουν για πάντα. Το Facebook ανακοίνωσε ότι επαναφέρει το κουμπί Poke (σκούντημα), ένα από τα ιδρυτικά χαρακτηριστικά της πλατφόρμας που χρονολογείται από το 2004.

Η λειτουργία δεν είχε εξαφανιστεί εντελώς, αν και είχε αποσυρθεί σε μεγάλο βαθμό από το 2014. Το κουμπί Poke κρυβόταν βαθιά μέσα στις ρυθμίσεις του Facebook όλο αυτό το διάστημα. Όμως πρόσφατα η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε και πάλι, αφού οι

προγραμματιστές ιστοσελίδων έκαναν το κουμπί πιο ορατό.

Χάρη σε μια μικρή αλλαγή στο σχεδιασμό, ο αριθμός των Pokes που ανταλλάσσονται στην πλατφόρμα έχει αυξηθεί 13 φορές, σύμφωνα με το Facebook. Και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των χρηστών Gen Z και Millennial ηλικίας 18 έως 29 ετών, οι οποίοι έκαναν τα μισά Poke τις τελευταίες εβδομάδες.

«Μισό λεπτό, νόμιζα ότι αφαίρεσαν το “poke” εδώ και πολλά χρόνια. Πώς σκουντάς κάποιον τώρα;» έγραψε ένας χρήστης του Facebook. «Θυμάμαι όταν το Facebook είχε αυτό το κουμπί “POKE”, μόλις το βρήκα και τα τελευταία μου Pokes ήταν το 2014. Ευτυχώς που επέστρεψε» τόνισε ένας άλλος.

Το Facebook έκανε αλλαγές στο κουμπί Poke στις αρχές του 2024. Το 2017, έγινε μια μικρή προσπάθεια να επανέλθει το Poke, τοποθετώντας το στις σελίδες προφίλ, αλλά το trend δεν επανήλθε. Στις πρώτες μέρες του Facebook όλοι έκαναν Poke, αλλά η δημοτικότητα της λειτουργίας έσβησε στη δεκαετία του 2010.

Ποιο είναι το νόημα του Poking;

Το Facebook δεν καθόρισε ποτέ ποια ήταν η ιδέα πίσω από το poking – αλλά οι χρήστες έδωσαν τις δικές τους ερμηνείες. Για πολλούς, ήταν το αρχικό κουμπί για να φλερτάρουν κάποιον ή κάποια προτού στείλουν έναν προσωπικό μήνυμα. Για άλλους, ήταν ένας αστείος τρόπος για να ενοχλήσουν κάποιον.

Ως απάντηση στην αναβίωση του Poke, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ αστειεύτηκε στα νήματα λέγοντας: “Η φύση θεραπεύει”. Στη συνέχεια, ο Zuckerberg αποκάλυψε σε ποιο άτομο έκανε πρώτα Poke – επιβεβαιώνοντας σε εκατομμύρια ανθρώπους ότι οι προσπάθειες για φλερτ με το Poke δεν ήταν εντελώς μάταιες.

«Σκούντηξα την Πρισίλα και τώρα είμαστε παντρεμένοι» ανέφερε ο ιδρυτής του Facebook στα Threads.

Πώς μπορείτε να κάντε Poke σε κάποιον στο Facebook;

Μπορείτε να βλέπετε και να στέλνετε Pokes στο Facebook μέσω της σελίδας σας Pokes. Ή, μπορείτε να αναζητήσετε έναν φίλο και θα υπάρχει ένα κουμπί Poke στη δεξιά πλευρά του ονόματός του.

 

Όταν κάνετε poke σε κάποιον, θα λάβει μια ειδοποίηση. Είναι ένας ιδιόρρυθμος τρόπος για να υπενθυμίζετε σε κάποιον ότι είστε συνδεδεμένοι, ή ακόμα και για να κάνετε μια νέα σύνδεση.

Αν δεν θέλετε να σας κάνει κάποιος poke, μπορείτε να τον μπλοκάρετε.

Πηγή: FOXreport.gr

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου