Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το σιρόπι
500 γρ νερό
500 γρ ζάχαρη
1 στικ κανέλας
Για την βάση
500 γρ χοντρό σιμιγδάλι
200 γρ ζάχαρη
1/2 κτγ μαστίχα
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
450 γρ γάλα αμυγδάλου
Για την κρέμα
1200 γρ γάλα αμυγδάλου
120 γρ κορν φλάουρ
2 βανιλίνες
250 γρ ζάχαρη
Για το πασπάλισμα
Κανέλα
Ταψί 40χ27
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη , το στικ κανέλας και βράζουμε για 1 λεπτό.
Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε την ζάχαρη , την μαστίχα ,το μπεικεν και θρυμματίζουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα αμυγδάλου το θρυμματισμένο μείγμα και το χοντρό σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψάκι 40χ27 εκατοστά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 180 c.
Μόλις το βγάλουμε το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου , την ζάχαρη , το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε τις βανίλιες ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα στο ταψί.
Καλύπτουμε με μια λαδόκολλα να εφάπτει πάνω στην κρέμα και αφού το αφήσουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Δείτε επίσης: Η ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ 60η συνέχεια. (Η συνάντηση με τον Αντώνη)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου