Υλικά
Μερίδες: 4
1 κιλό σουπιές, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες
τα σακουλάκια με το μελάνι από 1 - 2 σουπιές (ή, αν δεν τα καταφέρνουμε με το καθάρισμα της σουπιάς, μελάνι σε φακελάκια που πωλείται σε ενημερωμένα παντοπωλεία και ντελικατέσεν)
1/2 κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 νεροπότηρο αλεσμένες ντομάτες
5 - 6 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
αλάτι και μπόλικο πιπέρι
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα ασολάκια με σουπιές από την Κάρπαθο, βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και, όταν γίνει διάφανο, ρίχνουμε με τη σειρά τις σουπιές, τα σκόρδα, το μελάνι (σχίζοντας με μυτερό μαχαίρι τους σάκους), την ντομάτα, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα φασολάκια και τον μαϊντανό μαζί με λίγο βραστό νερό, μόλις να τα σκεπάζει.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Τότε δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται αλάτι, προσθέτουμε τον δυόσμο και το αποσύρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 61.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου